Stołówka
Opłaty za żywienie miesiąc wrzesień 2023
Żywienie dla dzieci przedszkolnych rozpocznie się 01.09.2023 r..
Żywienie uczniów i personelu rozpocznie się 07.09.2023 r..
Rodzic/ opiekun prawny ucznia, który wyrazi chęć uczęszczania na obiady, musi wypełnić deklarację, która będzie do pobrania w sekretariacie i oddać ją w terminie do 06.09.2023 r..
Nieobecności dziecka należy zgłaszać telefonicznie w dniu poprzedzającym dzień żywienia nr telefonu szkoły 75 77 38 329 do godz. 14:30 lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. nie później niż do 6:00 danego dnia.
Opłaty za obiady należy uregulować przelewem na konto bankowe szkoły:
PKO BP nr 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753 do dnia 05.09.2023 r..
Wartość opłaty za żywienie:
szkoła:
obiady uczniowskie- 6,00 zł x 17 dni = 102,00 zł
obiady dla personelu- 16,00 zł x 17 dni= 272,00 zł
oddział przedszkolny:
(śniadanie 3,00 zł, obiad 6,00 zł, podwieczorek 3,00 zł
śniadanie+ obiad+ podwieczorek- 12,00 zł x 21 dni =252,00 zł
śniadanie+ obiad= 9 zł x 21 dni= 189,00 zł
Prosimy o terminowe wpłaty.

 Przedszkole 18.09.2023 r. - 22.09.2023 r. 

 

Poniedziałek

18.09.2023 r.

   

Śniadanie

Kanapki z wędliną i ogórkiem kiszonym, kasza manna na mleku, marchewka do pochrupania, herbata do picia

Chleb z ziarnami, masło 82%, wędlina polędwica drobiowa, ogórek kiszony, marchewka, kasza manna, mleko 2%, herbata owocowa, cukier

 

1a,1b, 1f, 7

Zupa

Grochówka z kiełbasą  

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy,

groch łuskany, kiełbasa śląska, czosnek, ziemniaki

9

II Danie

Zapiekanka makaronowa z warzywami

Makaron, masło 82%, brokuł, cebula, marchewka, pomidory w puszce, seler, pietruszka, cebula , ser żółty, filet z kurczaka, przyprawy, ser żółty

1a, 3, 7

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

 

Podwieczorek

Frytki z pieca z ketchupem, warzywa w słupki, mleko do picia (herbata dla alergików)

Ziemniaki, olej rzepakowy, ketchup, kalarepa, ogórek, marchewka,

Przyprawy, mleko 2%, herbata zwykła, cukier

 

7

Wtorek

19.09.2023 r.

 

 

Śniadanie

Kolorowe kanapki, mleko do picia, herbata owocowa dla alergików

Chleb z sezamem, masło 82%, sałata lodowa, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, jajko, serek almette, mleko 2%, herbata zwykła, cukier

1a, 1b, 10, 3, 7

Zupa

Krem pieczarkowy

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, pieczarki, ziemniaki, śmietana 18% do zup i sosów

9, 7

II Danie

Fasolka po bretońsku z ziemniaczkami

Fasola jaś, karkówka, przecier pomidorowy Pudliszki, czosnek, cebula, przyprawy, ziemniaki, olej rzepakowy

 

 

Kompot

Truskawkowy

Truskawki mrożone, cukier

 

 

 

Podwieczorek

Ciasto ucierane na maślance z truskawkami, jabłka w cząstki, mleko do picia (herbata owocowa dla alergików)

Mąka pszenna, jajka, maślanka, cukier, olej rzepakowy, truskawki mrożone, cukier puder, jabłka, mleko 2%, herbata owocowa

1a, 3, 7

Środa

20.09.2023 r.

 

 

Śniadanie

Kanapki z pieczywa mieszanego z twarożkiem z rzodkiewką i ogórkiem, kakao do picia (herbata owocowa dla alergików)

Chleb pszenny, chleb razowy, twaróg półtłusty, rzodkiewka, ogórek szklarniowy zielony, mleko 2%, kakao naturalne, herbata owocowa, cukier

1a, 1b, 1f, 7

Zupa

Szczawiowa z jajkiem

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy,

szczaw, śmietana 30%, jajko, ziemniaki

7, 3

II Danie

Pierogi leniwe, marchewka z jabłkiem

Ziemniaki, mąka pszenna, twaróg półtłusty, jajka, marchewka, jabłko, cytryna, bułka tarta, cukier

1a, 7, 3

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

Podwieczorek

Andruty z masą kakaową, talerz owoców (nektarynka, banan), mleko do picia (herbata owocowa dla alergików)

Andruty, masło 82%, kakao naturalne, nektarynka, banan, winogron

mleko 2%, herbata zwykła, cukier

 

1a, 3, 7, 3

Czwartek

21.09.2023 r.

 

 

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, kanapki z wędliną, papryką i ogórkiem kiszony, herbata owocowa do picia

Mleko 2%, płatki ryżowe, chleb pszenny, masło 82%, szynka gotowana, papryka czerwona, ogórek kiszony, herbata owocowa, cukier  

7, 1a, 1b

Zupa

Zupa z zielonego groszku z makaronem

Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew, por, koper, natka), bulion drobiowy,

zielony groszek, makaron muszelki, śmietana 30%

9, 1a, 3, 7

II Danie

Ryba z pieca w sosie cytrynowo - śmietanowym z ziemniakami, surówka z białej kapusty

Ryba miruna, olej rzepakowy, śmietana 30%, cytryna, przyprawy, ziemniaki, biała kapusta, marchew, cebula

 

 

4, 7

Kompot

Truskawkowy

Truskawki mrożone, cukier

 

Podwieczorek

Chałka zdobna z masłem i miodem, talerz owoców, kawa inka do picia (herbata dla alergików)

Chałka zdobna, masło 82%, miód, gruszka, melon, kawa inka, mleko 2%,

napar z herbaty, cukier

 

1a, 3, 7, 1b, 1c, 1d, 1e

Piątek

22.09.2023 r.

   

Śniadanie

Bułka z serem mozzarella, pomidorem i sałatą rzymską, mleko do picia (herbata dla alergików)

Bułka graham, masło 82%, mozzarella, pomidor, sałata rzymska, mleko 2%, herbata zwykła, cukier

1a, 1b, 7

Zupa

Jarzynowa

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, ziemniak, śmietanka 30%

9, 7

II Danie

Ryż z jabłkiem i polewką z kwaśnej śmietany

Ryż biały, jabłka, miód, śmietana kwaśna 18%, cynamon, masło 82%

7

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

Podwieczorek

Koktajl truskawkowo - bananowy, kromka z masłem, jabłko, herbata do picia

Jogurt naturalny, banan, truskawka mrożona, miód, Bułka wrocławska ,masło 82%, jabłko herbata owocowa

7, 1a, 3

 Szkoła 18.09.2023 r. - 22.09.2023 r. 

Poniedziałek

18.09.2023 r.

   

Zupa

Grochówka z kiełbasą 

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy,

groch łuskany, kiełbasa śląska, czosnek, ziemniaki

9

II Danie

Zapiekanka makaronowa z warzywami

Makaron, masło 82%, brokuł, cebula, marchewka, pomidory w puszce, seler, pietruszka, cebula , ser żółty, filet z kurczaka, przyprawy, ser żółty

1a, 3, 7

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

 

Wtorek

19.09.2023 r.

 

 

Zupa

Krem pieczarkowy

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, pieczarki, ziemniaki, śmietana 18% do zup i sosów

9, 7

II Danie

Fasolka po bretońsku z ziemniaczkami

Fasola jaś, karkówka, przecier pomidorowy Pudliszki, czosnek, cebula, przyprawy, ziemniaki, olej rzepakowy

 

 

Kompot

Truskawkowy

Truskawki mrożone, cukier

 

 

 

Środa

20.09.2023 r.

 

 

Zupa

Szczawiowa z jajkiem

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy,

szczaw, śmietana 30%, jajko, ziemniaki

7, 3

II Danie

Pierogi leniwe, marchewka z jabłkiem

Ziemniaki, mąka pszenna, twaróg półtłusty, jajka, marchewka, jabłko, cytryna, bułka tarta, cukier

1a, 7, 3

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

Czwartek

21.09.2023 r.

 

 

Zupa

Zupa z zielonego groszku z makaronem

Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew, por, koper, natka), bulion drobiowy,

zielony groszek, makaron muszelki, śmietana 30%

9, 1a, 3, 7

II Danie

Ryba z pieca w sosie cytrynowo - śmietanowym z ziemniakami, surówka z białej kapusty

Ryba miruna, olej rzepakowy, śmietana 30%, cytryna, przyprawy, ziemniaki, biała kapusta, marchew, cebula

 

 

4, 7

Kompot

Truskawkowy

Truskawki mrożone, cukier

 

Piątek

22.09.2023 r.

   

Zupa

Jarzynowa

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, ziemniak, śmietanka 30%

9, 7

II Danie

Ryż z jabłkiem i polewką z kwaśnej śmietany

Ryż biały, jabłka, miód, śmietana kwaśna 18%, cynamon, masło 82%

7

Kompot

Owocowy

Mieszanka kompotowa: śliwka, wiśnia, truskawka, cukier

 

Załączniki:
Pobierz plik (alergeny_494bf.pdf)Wykaz alergenów[ ]337 kB
Pobierz plik (Wykaz alergenów w posiłkach.doc)Wykaz alergenów[ ]40 kB

Dla Nauczyciela

 





 



 




ZAJĘCIA Z PROJEKTU


 

 

 

 

-->