Stołówka
Opłaty za żywienie miesiąc maj 2024
 
 
Nieobecności dziecka należy zgłaszać telefonicznie w dniu poprzedzającym dzień żywienia nr telefonu szkoły 75 77 38 329 do godz. 14:30 lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. nie później niż do 6:00 danego dnia.
 
Opłaty za obiady należy uregulować przelewem na konto bankowe szkoły:
PKO BP nr 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753 do dnia 10.05.2024 r..
Wartość opłaty za żywienie:
szkoła:
obiady uczniowskie- 6,00 zł x 15 dni = 90,00 zł
obiady dla personelu- 17,00 zł x 15 dni= 255,00 zł
oddział przedszkolny:
(śniadanie 3,00 zł, obiad 6,00 zł, podwieczorek 3,00 zł)
śniadanie+ obiad+ podwieczorek- 12,00 zł x 19 dni =228,00 zł
śniadanie+ obiad= 9 zł x 19 dni= 171,00 zł
Prosimy o terminowe wpłaty.
 
 

 Przedszkole 13.05.2024 r. - 17.05.2024 r. 

  

Dzień tygodnia

Potrawa

Skład potrawy

Alergeny

Poniedziałek

13.05.2024r.

   

 Śniadanie

Płatki owsiane na mleku. Bułka z masłem, szynką i warzywami. Herbata owocowa z cytryną i mięta do picia.

 

Płatki owsiane, mleko 2%, bułka pszenna, masło 82%, szynka drobiowa, pomidor, szczypior, rzodkiewka, napar z herbaty, cytryna, liście mięty, cukier.

1a, 6, 7

Zupa

 

Ogórkowa

 

Wywar drobiowy, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, ziemniaki, śmietana 30%, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk.

 

7, 9

II Danie

 

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym z ryżem

 

Filet z kurczaka, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, papryka zielona, ananas, ryż, sól, pieprz, koperek, marchewka, cebula, olej rzepakowy.

 

 

Do obiadu

 

Jabłko

 

 

 

Kompot

 

Agrest z miętą

 

Agrest, cukier, liście mięty

 

Podwieczorek

Roladka francuska z serkiem i kabanosem. Warzywa na talerzu do chrupania. Mleko do picia. Herbata owocowa dla alergików.

 

Mąka pszenna, masło 82%, serek almette śmietankowy, kabanos drobiowy, papryka czerwona, papryka żółta, kalarepa, mleko 2%, napar z herbaty, cukier.

 

1a, 7

Wtorek

14.05.2024r.

   

Śniadanie

Kanapka z twarożkiem i warzywami. Kawa zbożowa do picia. Herbata czarna z cytryną dla alergików.

 

Chleb z sezamem, masło 82%, twaróg półtłusty, rzodkiewka, szczypior, pomidor malinowy, kawa Inka, mleko 2%, napar z herbaty, cytryna, cukier, miód.

 

1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 6, 7, 10

Zupa

 Pieczarkowa

 

Pieczarkowa

 

Wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, pieczarki, cebula, seler, por, natka pietruszki, koperek, ziemniaki, śmietana 30%, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk.

 

7, 9

II Danie

 

Łazanki

 

Makaron świderki, kapusta kiszona, karkówka wieprzowa, boczek wędzony, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy, natka pietruszki, liść laurowy, zile angielskie.

 

1a, 3

Do obiadu

 

Winogron

 

 

 

Kompot

 

Malina z miętą

 

Maliny, cukier, liście mięty

 

Podwieczorek

Pancakes z cukier pudrem. Kakao do picia. Banan do rączki. Herbata owocowa dla alergików.

 

Mąka pszenna, jajka, jogurt naturalny, cukier wanilinowy, cukier puder, olej rzepakowy, proszek do pieczenia, kakao, mleko 2%, banan, napar z herbaty, cukier biały.

 

1a, 3, 7

Środa

15.05.2024r.

   

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku. Bułka z serkiem ziołowym i warzywami. Herbata malinowa z cytryną i miętą do picia.

 

Płatki kukurydziane, mleko 2%, kajzerka, masło 82%, serek almette ziołowe, pomidor malinowy, biała rzodkiewka, szczypiorek, napar z herbaty, cytryna, cukier, liście mięty.   

1a, 6, 7, 10

Zupa

 

Grysikowa

 

Wywar drobiowy, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, kasza manna, ziemniaki, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk.

 

9

II Danie

 

Gulasz  z kaszą gryczaną i burakami

 

Szynka wieprzowa, papryka czerwona, marchewka, cebula, kasza gryczana, śmietana 30%, liść laurowy, ziele angielskie, papryka wędzona, olej rzepakowy, buraki, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz.

 

7

Do obiadu

 

Mandarynka

 

 

 

Kompot

 

Lemoniada z miętą

Cytryny, cukier, liście mięty

 

Podwieczorek

Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką. Kakao do picia. Jabłko do podjadania. Herbata malinowa z miętą dla alergików.

 

Mąka pszenna, jajka, masło 82%, mleko 2%, truskawki, kakao,  jabłko, napar z herbaty, cukier, liść mięty.

1a, 3, 7

Czwartek

16.05.2024r.

   

Śniadanie

Kanapka z masłem i pasztetem. Talerz warzyw. Kakao do picia. Herbata malinowa z mięta dla alergików.

Chleb orkiszowy, masło 82%, pasztet drobiowy, ogórek małosolny, papryka czerwona, kalarepa, kakao, mleko 2%, napar z herbaty, cukier, mięta.

 

 

Zupa

 

Kalafiorowa

 

Wywar drobiowy, kalafior, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, ziemniaki, śmietana 30%, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk.

 

7, 9

II Danie

 

Jajko sadzone z ziemniaczkami i surówka z młodej kapusty

 

Jajka, ziemniaki, koperek, sól, pieprz, młoda kapusta, natka pietruszki, cytryna, sos winegrett, olej rzepakowy.

3  

Do obiadu

 

Jabłko

 

 

 

Kompot

 

Owocowy

 

Truskawki, maliny, agrest, cukier

 

Podwieczorek

Serek homogenizowany z rogalem. Owoce na talerzu do podjadania. Herbata malinowa z cytryną i miętą do picia.

 

Serek homogenizowany wanilinowy, rogal zwykły, masło 82%, winogrona, kiwi, jabłko, napar z herbaty, cytryna, cukier, liść mięty. 

1a, 7

Piątek

17.05.2024r.

   

Śniadanie

Bułka z masłem i sałatką szwajcarską. Kakao do picia. Herbata rumiankowa z mięta dla alergików.

Bułka pszenna, masło 82%, szynka drobiowa, ser żółty, jajka, majonez, szczypiorek, ogórek zielony, sól, pieprz, kakao, mleko 2%, napar z herbaty, mięta, cukier.

 

1a, 3, 6, 7

Zupa

 

Krupnik z kaszą jęczmienna

 

Wywar drobiowy, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk, ziemniaki, cebula.

 

9

II Danie

 

Filet rybny z ziemniakami i fasolką szparagową

 

Ryba Dorsz, ziemniaki, koperek, fasola szparagowa, masło 82%, bułka tarta, jajka, sól, pieprz, olej rzepakowy.

3, 5, 6, 10

Do obiadu

 

Kiwi

 

 

 

Kompot

 

Czarna porzeczka

 

Czarna porzeczka, cukier

 

Podwieczorek

 

 

Budyń czekoladowy z pałeczkami kukurydzianymi. Owoce na talerzu do podjadania. Herbata owocowa z mięta do picia.

Budyń czekoladowy, mleko 2%, pałeczki kukurydziane, jabłko, banan, gruszka, napar z herbaty, cukier, liść mięty.

7

 

 

Szkoła 13.05.2024 r. - 17.05.2024 r.

 

Dzień tygodnia

Potrawa

Skład potrawy

Alergeny

Poniedziałek

13.05.2024r.

   

Zupa

 

Ogórkowa

 

Wywar drobiowy, ogórki kiszone, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, ziemniaki, śmietana 30%, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk.

 

7, 9

II Danie

 

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym z ryżem

 

Filet z kurczaka, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, papryka zielona, ananas, ryż, sól, pieprz, koperek, marchewka, cebula, olej rzepakowy.

 

 

Kompot

 

Agrest z miętą

 

Agrest, cukier, liście mięty

 

Piątek

17.05.2024r.

   

Zupa

 

Krupnik z kaszą jęczmienna

 

Wywar drobiowy, kasza jęczmienna, marchewka, pietruszka, seler, por, natka pietruszki, koperek, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, lubczyk, ziemniaki, cebula.

 

9

II Danie

 

Filet rybny z ziemniakami i fasolką szparagową

 

Ryba Dorsz, ziemniaki, koperek, fasola szparagowa, masło 82%, bułka tarta, jajka, sól, pieprz, olej rzepakowy.

3, 5, 6, 10

Kompot

 

Czarna porzeczka

 

Czarna porzeczka, cukier

 

 

Załączniki:
Pobierz plik (Wykaz alergenów w posiłkach.doc)Wykaz alergenów[ ]40 kB

Dla Nauczyciela

 





 



 




ZAJĘCIA Z PROJEKTU


 

 

 

 

-->