Stołówka

Wartość obiadów i żywienia za miesiąc marzec 2023 wynosi:

 Dla ucznia: 23 x 6,00= 138,00 zł

 Dla Personelu: 23 x 9,00 zł = 207,00 zł

 Dla Przedszkolaka:

 (Śniadanie+ Obiad + Podwieczorek) 23 x 12,00 zł = 276,00zł

 (Śniadanie + Obiad) 23 x 9,00 zł = 207,00 zł

 

 Opłatę za obiady należy regulować przelewem na konto szkoły:

PKO BP nr. 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753

W tytule przelewu należy podać imię, nazwisko, klasę oraz miesiąc którego dotyczy opłata.

 Proszę o terminowe regulowanie wpłat za obiady do 1 marca !  

 

 


 

Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. PCK w Opolnie Zdroju

 


 

 

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 20.03.2023 r. - 24.03.2023 r. 

 

Poniedziałek

Potrawa

Składniki

Alergeny

 Śniadanie

Kromka z pastą jajeczną, pomidorem i ogórkiem, kakao do picia (herbata dla alergików)

Chleb z sezamem, masło 82%, jajka, pomidor, ogórek zielony, kakao, mleko 2%, napar z herbaty, miód, cytryna

1a, 1b, 10, 7

Zupa

Ogórkowa

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, ogórki kiszone, śmietana 30%

9, 7

II Danie

Naleśniki z dżemem i jabłko

Mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, mleko 2%, dżem truskawkowy, jabłko

1a, 3, 7

Do obiadu

Mandarynka

Mandarynka

 

Kompot

Śliwkowy

Śliwki mrożone, cukier

 

Podwieczorek

Kromka z masłem, parówki drobiowe, warzywa w słupki, mleko do picia (herbata dla alergików)

Chleb pszenny, masło 82%, parówki drobiowe, kalarepa, marchewka, mleko 2%, napar z herbaty, cukier

1a, 1b, 1e, 7

Wtorek

     

Śniadanie

Bułka z masłem serem i wędliną i warzywami, zupa mleczna, herbata do picia

Bułka pszenna i graham, masło 82%, ser żółty, wędlina drobiowa, rzodkiewka, papryka, płatki ryżowe, mleko 2%, napar z herbaty, cukier

1a, 1b, 1d, 1e, 7

Zupa

Rosół

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, makaron zapałka

9, 1a, 3

II Danie

Udko z pieca z ziemniakami, sałata ze śmietaną i szczypiorkiem

Udko drobiowe, ziemniaki, sałata lodowa, olej rzepakowy, szczypior, śmietana 18%

7

Do obiadu

Gruszka

Gruszka

 

Kompot

Owocowy

Śliwka, truskawka, wiśnia, cukier

 

Podwieczorek

Serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem, kromka z masłem, mleko do picia (herbata dla alergików)

Serek wiejski, rzodkiewka, ogórek zielony, mleko 2%, chleb z ziarnami, masło 82%

7, 1a, 1b, 1c, 1d, 1e

Środa

     

Śniadanie

Chałka z dżemem, talerz owoców, kawa inka do picia (herbata dla alergików)

Chałka zdobna, masło 82%, dżem truskawkowy, gruszka, banan, mleko 2%, kawa inka, napar z herbaty, cukier

1a, 3, 7

Zupa

Jarzynowa z makaronem

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, groszek zielony, brokuł, makaron muszelka, śmietana 30%

9, 1a, 3, 7

II Danie

Kopytka z białym serem z bułką tartą, surówka z marchewki i jabłek 

Ziemniaki, ser biały, mąka pszenna, jajko,  bułka tarta, cynamon, masło, marchewka, jabłko, cytryna

7, 1a, 3

Do obiadu

Melon

Melon

 

Kompot

Truskawkowy

Truskawka, cukier

 

Podwieczorek

Tosty z serem i wędliną, talerz owoców, mleko do picia (herbata dla alergików)

Chleb pszenny, masło 82%, ser żółty, wędlina, pomidorki koktajlowe, ogórek kiszony, mleko 2%, napar z herbaty, cukier

1a, 1b, 1c, 7

Czwartek

     

Śniadanie

Kanapki wiosenne, płatki kukurydziane na mleku, herbata do picia

Chleb pszenny, masło 82%, jajka, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, ogórek zielony, płatki kukurydziane, mleko 2%

1a, 1b, 1c, 3, 7

Zupa

Grochówka

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, boczek surowy, groch łuskany

9

II Danie

Spaghetti

Makaron spaghetti, pomidory krojone z puszki, olej rzepakowy, karkówka, cebula, seler, marchew, pietruszka, czosnek

1a, 3

Do obiadu

Banan

Banan

 

Kompot

Śliwkowy

Śliwki, cukier

 

Podwieczorek

Budyń z musem truskawkowym, pomarańcz w cząstki, bułka wrocławska, herbata do picia

Mleko  2%, mąka pszenna, truskawki, pomarańcza, bułka wrocławska, masło 82%, napar z herbaty, cukier

7, 1a, 1b

Piątek

     

Śniadanie

Rogal z serkiem almette i pomidorem, jabłko, kawa inka do picia (herbata dla alergików)

Rogal z makiem, masło 82%, serek almette, pomidor, jabłko, kawa inka, mleko 2%, napar z herbaty, cukier

1a, 3, 7, 1b, 1c, 1d, 1e

Zupa

Dyniowa z groszkiem ptysiowym

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, dynia, śmietana 30%, groszek ptysiowy

9, 7, 1a

II Danie

Ryba po grecku z ziemniakami

Ryba- tilapia, pomidory z puszki, seler, marchewka, por, koper, natka, pietruszka, cebula, czosnek, ziemniaki

4, 9

Do obiadu

Śliwka

Śliwka

 

Kompot

Truskawkowy

Truskawki, cukier

 

Podwieczorek

Kisiel z tartym jabłkiem, talerz owoców, bułka pszenna z masłem, mleko do picia (herbata dla alergików)

Mąka ziemniaczana, jabłko, cynamon, gruszka, winogron, bułka pszenna, masło

1a, 1b, 7

 

JADŁOSPIS SZKOŁA 20.03.2023 r. - 24.03.2023 r. 

 

Poniedziałek

Potrawa

Składniki

Alergeny

Zupa

Ogórkowa

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, ogórki kiszone, śmietana 30%

9, 7

II Danie

Naleśniki z dżemem i jabłko

Mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, mleko 2%, dżem truskawkowy, jabłko

1a, 3, 7

Kompot

Śliwkowy

Śliwki mrożone, cukier

 

Wtorek

     

Zupa

Rosół

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, makaron zapałka

9, 1a, 3

II Danie

Udko z pieca z ziemniakami, sałata ze śmietaną i szczypiorkiem

Udko drobiowe, ziemniaki, sałata lodowa, olej rzepakowy, szczypior, śmietana 18%

7

Kompot

Owocowy

Śliwka, truskawka, wiśnia, cukier

 

Środa

     

Zupa

Jarzynowa z makaronem

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, groszek zielony, brokuł, makaron muszelka, śmietana 30%

9, 1a, 3, 7

II Danie

Kopytka z białym serem z bułką tartą, surówka z marchewki i jabłek 

Ziemniaki, ser biały, mąka pszenna, jajko,  bułka tarta, cynamon, masło, marchewka, jabłko, cytryna

7, 1a, 3

Kompot

Truskawkowy

Truskawka, cukier

 

Czwartek

     

Zupa

Grochówka

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, boczek surowy, groch łuskany

9

II Danie

Spaghetti

Makaron spaghetti, pomidory krojone z puszki, olej rzepakowy, karkówka, cebula, seler, marchew, pietruszka, czosnek

1a, 3

Kompot

Śliwkowy

Śliwki, cukier

 

Piątek

     

Zupa

Dyniowa z groszkiem ptysiowym

Włoszczyzna (marchewka, koper, seler, natka pietruszki, pietruszka, por), wywar drobiowy, dynia, śmietana 30%, groszek ptysiowy

9, 7, 1a

II Danie

Ryba po grecku z ziemniakami

Ryba- tilapia, pomidory z puszki, seler, marchewka, por, koper, natka, pietruszka, cebula, czosnek, ziemniaki

4, 9

Kompot

Truskawkowy

Truskawki, cukier

 

 UWAGA:

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendentki

Załączniki:
Pobierz plik (alergeny_494bf.pdf)Wykaz alergenów[ ]337 kB
Pobierz plik (Wykaz alergenów w posiłkach.doc)Wykaz alergenów[ ]40 kB

Dla Nauczyciela

 





 



 




ZAJĘCIA Z PROJEKTU


 

 

 

 

-->