Stołówka

 

Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. PCK w Opolnie Zdroju

 


 

 

 Wartość obiadów i żywienia za miesiąc grudzień 2022 wynosi:

Dla ucznia: 16 x 6,00 zł = 96,00 zł

Dla Personelu: 16 x 9,00 zł = 144,00 zł

Dla Przedszkolaka:

(Śniadanie+ Obiad + Podwieczorek) 21 x 12,00 zł = 252,00zł

(Śniadanie + Obiad) 21 x 9,00 zł = 189,00 zł

Opłatę za obiady należy regulować przelewem na konto szkoły:

PKO BP nr. 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753

 

W tytule przelewu należy podać imię, nazwisko, klasę oraz miesiąc którego dotyczy opłata. 

Proszę o terminowe regulowanie wpłat za obiady do 25.11.2022 r.. 

Posiłek otrzyma wyłącznie dziecko, za obiad którego, została uiszczona opłata.

 

 JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 21.11.2022- 25.11.2022 r.

 

 

Poniedziałek

Potrawa

Składniki

Alergeny

 Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem, ser żółty, pomidor, kiwi w cząstki, herbata z cytryną

Płatki kukurydziane, mleko 2%, bułka zwykła, masło 82%, ser żółty, pomidor, kiwi, herbata zwykła, cytryna

1a, 7, 3

Zupa

Pomidorowa z makaronem gwiazdki

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler,  natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%, makaron gwiazdki, koncentrat pomidorowy

9, 1a, 3

II Danie

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z kaszą bul gur, surówka z buraczków

Pierś z kurczaka, seler, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek, kasza bul gur, koper, natka, papryka czerwona, śmietana 30%, sól, przyprawy, olej rzepakowy

9, 1a

Po obiedzie

Gruszka, jogurt owocowy

 

 

Kompot

Truskawka

Truskawka, cukier

 

Podwieczorek

Chałka z masłem, miodem i żurawiną, banan w talarki, kakao do picia, herbata owocowa

Chałka zdobna, masło 82%, miód, żurawina, banan, mleko 2%, kakao, herbata owocowa

1a, 7,

Wtorek

 

 

 

Śniadanie

Chleb pszenny z masłem, serek almetka, ogórek kiszony, rzodkiewka, kakao do picia, herbata z imbirem

Chleb pszenny, masło 82%, serek almetka, ogórek kiszony, rzodkiewka, mleko 2%, kakao, herbata zwykła, imbir

1a, 7

Zupa

Zacierkowa

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler,  natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%, zacierka jajeczna

9, 1a, 3, 7

II Danie

Naleśniki z serem białym i konfiturą w polewie czekoladowej

Mleko 2%, mąka tortowa, jajko, ser biały, konfitura truskawkowa, kakao, czekolada gorzka, sól, przyprawy, olej rzepakowy

7, 1a, 3

Po obiedzie

Banan, serek homogenizowany

 

 

Kompot

Cytrynada

Cytrynada, cukier

 

Podwieczorek

Budyń śmietankowy z musem wiśniowym, mandarynka w cząstki, biszkopty, herbata rumiankowa

Mąka ziemniaczana, mleko 2%, sok wiśniowy, mandarynka, biszkopty, herbata rumiankowa

1a, 7

Środa

 

 

 

Śniadanie

Jajko na twardo, kromka chleba z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, śliwka w cząstki, kawa inka, herbata z miodem

Jajko, chleb razowy, masło 82%, wędlina drobiowa, ogórek zielony, śliwka, mleko 2%, kawa inka, herbata zwykła, miód

3, 1c, 7

Zupa

Brokułowa

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, natka, koper, brokuł, sól, przyprawy, śmietana 30%

9, 7

II Danie

Pieczeń rzymska z ziemniaczkami, surówka ogórek zielony ze śmietaną

Mięso- łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, śmietana 18%, ogórek zielony, sól, przyprawy

7

Po obiedzie

Kiwi

 

 

Kompot

Wiśnia

Wiśnia, cukier

 

Podwieczorek

Jogurt naturalny z truskawkami i płatkami migdałowymi, mango w cząstki, chrupki kukurydziane, herbata z cytryną

Jogurt naturalny, truskawka mrożona, płatki migdałowe, mango, chrupki kukurydziane, herbata zwykła, cytryna

7, 8a, 1a

Czwartek

 

 

 

Śniadanie

Bułka zwykła z masłem, parówka drobiowa z ketchupem, gruszka w cząstki, mleko do picia, herbata z cytryną

Bułka graham, masło 82%, parówka drobiowa, ketchup, gruszka, mleko 2%, herbata zwykła, cytryna

1b, 7

Zupa

Szczawiowa z jajkiem i ziemniaczkami

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%, szczaw, jajko

9, 3, 7

II Danie

Leczo warzywne z kiełbasą i ryżem

Marchewka, pietruszka, seler, cebula, czosnek, papryka czerwona, cukinia, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wieprzowa, olej, ryż biały, sól, przyprawy

9

Po obiedzie

Mandarynka

 

 

Kompot

Aronia

Aronia, cukier

 

Podwieczorek

Sałatka owocowa, banan, winogron, ananas, gruszka, mleko do picia, herbata owocowa

Banan, winogron, ananas, gruszka, mleko 2%, herbata owocowa

7

Piątek

 

 

 

Śniadanie

Kasza manna na mleku z rodzynkami, rogal z masłem i dżemem, papryka do pochrupania, herbata z miodem

Kasza manna, mleko 2%, rodzynki, rogal maślany, masło 82%, dżem, papryka czerwona, herbata zwykła, miód

1a, 7, 8

Zupa

Z fasoli szparagowej z ziemniaczkami

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, fasola szparagowa, natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%

9

II Danie

Ryba dorsz z ziemniaczkami i koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Ryba dorsz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, przyprawy, ziemniaki, koperek, kapusta kiszona, marchewka

4, 3

Po obiedzie

Jabłko

 

 

Kompot

Jabłkowy

Jabłko, cukier

 

Podwieczorek

Sałatka warzywna z sosem winegret, bagietka, mleko do picia, herbata z miodem

Sałata lodowa, pomidor koktajlowy, ser mozzarella, cebula czerwona, sos winegret, oliwa z oliwek, bagietka, mleko 2%, herbata zwykła, miód

1, 7

JADŁOSPIS SZKOŁA 21.11.2022- 25.11.2022 r. 

   Poniedziałek

Potrawa

Składniki

Alergeny

Zupa

Pomidorowa z makaronem gwiazdki

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler,  natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%, makaron gwiazdki, koncentrat pomidorowy

9, 1a, 3

II Danie

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z kaszą bul gur, surówka z buraczków

Pierś z kurczaka, seler, marchewka, pietruszka, cebula, czosnek, kasza bul gur, koper, natka, papryka czerwona, śmietana 30%, sól, przyprawy, olej rzepakowy

9, 1a

Po obiedzie

Gruszka

 

 

Kompot

Truskawka

Truskawka, cukier

 

Wtorek

 

 

 

Zupa

Zacierkowa

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler,  natka, koper, sól, przyprawy, zacierka jajeczna

9, 1a, 3

II Danie

Naleśniki z serem białym i konfiturą w polewie czekoladowej

Mleko 2%, mąka tortowa, jajko, ser biały, konfitura truskawkowa, kakao, czekolada gorzka, sól, przyprawy, olej rzepakowy

7, 1a, 3

Po obiedzie

Banan

 

 

Kompot

Cytrynada

Cytrynada, cukier

 

Środa

 

 

 

Zupa

Brokułowa

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, natka, koper, brokuł, sól, przyprawy, śmietana 30%

9, 7

II Danie

Pieczeń rzymska z ziemniaczkami, surówka ogórek zielony ze śmietaną

Mięso- łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej rzepakowy, śmietana 18%, ogórek zielony, sól, przyprawy

7

Po obiedzie

Kiwi

 

 

Kompot

Wiśnia

Wiśnia, cukier

 

Czwartek

 

 

 

Zupa

Szczawiowa z jajkiem i ziemniaczkami

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%, szczaw, jajko

9, 3, 7

II Danie

Leczo warzywne z kiełbasą i ryżem

Marchewka, pietruszka, seler, cebula, czosnek, papryka czerwona, kukurydza, cukinia, koncentrat pomidorowy, kiełbasa wieprzowa, olej, ryż biały, sól, przyprawy

9

Po obiedzie

Mandarynka

 

 

Kompot

Aronia

Aronia, cukier

 

Piątek

 

 

 

Zupa

Z fasoli szparagowej z ziemniaczkami

Wywar drobiowy, por, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, fasola szparagowa, natka, koper, sól, przyprawy, śmietana 30%

9, 7

II Danie

Ryba dorsz z ziemniaczkami i koperkiem, surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Ryba dorsz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, przyprawy, ziemniaki, koperek, kapusta kiszona, marchewka

4, 3, 1a

Po obiedzie

Jabłko

 

 

Kompot

Jabłkowy

Jabłko, cukier

 

Załączniki:
Pobierz plik (alergeny_494bf.pdf)Wykaz alergenów[ ]337 kB
Pobierz plik (Wykaz alergenów w posiłkach.doc)Wykaz alergenów[ ]40 kB

Dla Nauczyciela

 





 



 




ZAJĘCIA Z PROJEKTU


 

 

 

 

-->