Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. PCK w Opolnie Zdroju
Dla Przedszkolaka:
(Śniadanie+ Obiad + Podwieczorek) 21 x 9,00 zł = 189,00zł
Opłatę za obiady należy regulować przelewem na konto szkoły:
PKO BP nr. 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753
W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko oraz miesiąc którego dotyczy opłata.
Proszę o terminowe regulowanie wpłat za obiady do 10 lipca.
Poniedziałek |
Potrawa |
Składniki |
Alergeny |
Śniadanie |
Racuchy, jabłko i banan, kakao do picia (herbata dla alergików) |
Mąka pszenna, jajka, drożdże, mleko 2%, jabłko, banan, kakao naturalne, herbata zwykła, cukier |
1a, 3, 7 |
Zupa |
Szczawiowa z jajkiem |
Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, szczaw, śmietana 30%, jajko, ziemniaki |
9, 7, 3 |
II Danie |
Ryż z jabłkami |
Ryż biały, masło 82%, śmietana 18%, jabłka, cynamon, miód |
7 |
Kompot |
Owocowy |
Owoce sezonowe, cukier |
|
Podwieczorek |
Arbuz |
Arbuz |
|
Wtorek |
|||
Śniadanie |
Chleb pszenny z wędliną i ogórkiem zielonym, mleko do picia (herbata zwykła dla alergików) |
Chleb pszenny, masło 82%, wędlina, ogórek zielony, mleko 2%, herbata zwykła, cukier |
1a, 7 |
Zupa |
Zacierkowa |
Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, zacierka jajeczna |
1a, 3 |
II Danie |
Sos mięsno- warzywny z kaszą bulgur, surówka z buraczków |
Pierś z kurczaka, cebula, marchewka, seler, pietruszka, czosnek, przyprawy, olej rzepakowy, buraki czerwone, cytryna |
|
Kompot |
Owocowy |
Owoce sezonowe, cukier |
|
Podwieczorek |
Jabłko |
Jabłko |
|
Środa |
|||
Śniadanie |
Chałka z dżemem, kasza manna na mleku, jabłko, herbata do picia |
Chałka zdobna, masło 82%, kasza manna, mleko 2%, jabłko, herbata zwykła, cukier |
1a, 3, 7 |
Zupa |
Z białych warzyw z kaszą jaglaną |
Wywar drobiowy, por, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, kalarepa, ziemniaki, kasza jaglana |
9 |
II Danie |
Naleśniki z dżemem |
Mąka pszenna, jajka, mleko 2%, dżem truskawkowy |
1a, 3, 7 |
Kompot |
Owocowy |
Owoce sezonowe |
|
Podwieczorek |
Arbuz |
Arbuz |
|
Czwartek |
|||
Śniadanie |
Bułka wrocławska z serem żółtym i pomidorem, mleko do picia (herbata dla alergików) |
Bułka wrocławska, masło 82%, ser żółty, pomidor, mleko 2%, herbata, cukier |
1a, 7 |
Zupa |
Krupnik |
Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy |
9 |
II Danie |
Potrawka z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem |
Pierś z kurczka, cebula, śmietana 30%, marchew, seler, pietruszka, groszek, masło 82%, czosnek |
7 |
Kompot |
Owocowy |
Owoce Sezonowe |
|
Podwieczorek |
Banan |
Banan |
|
Piątek |
|||
Śniadanie |
Kromka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, mleko do picia (herbata dla alergików) |
Chleb pszenny, masło 82%, jajka, szczypiorek, ogórek zielony, mleko 2%, herbata zwykła, cukier |
1a, 7, 3 |
Zupa |
Ogórkowa |
Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, ogórek kiszony, śmietana 30%, ziemniaki |
9, 7 |
II Danie |
Placki ziemniaczane ze śmietaną |
Ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy, cebula, czosnek |
1a, 7 |
Kompot |
Owocowy |
Owoce sezonowe, cukier |
|
Podwieczorek |
Arbuz |
Arbuz |
|
UWAGA:
1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.
2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.
3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta
![]() | [ ] | 337 kB |
![]() | [ ] | 40 kB |