Stołówka

 

Regulamin korzystania ze stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. PCK w Opolnie Zdroju

 


 

 Wartość obiadów i żywienia za miesiąc lipiec 2022 wynosi:

 

Dla Przedszkolaka:

(Śniadanie+ Obiad + Podwieczorek) 21 x 9,00 zł = 189,00zł

 

 

Opłatę za obiady należy regulować przelewem na konto szkoły:

PKO BP nr. 71 1020 2137 0000 9802 0121 6753

W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko oraz miesiąc którego dotyczy opłata. 

Proszę o terminowe regulowanie wpłat za obiady do 10 lipca. 

 


 

JADŁOSPIS OD 25.07.2022- 29.07.2022 PRZEDSZKOLE


  

 

Poniedziałek

Potrawa

Składniki

Alergeny

 Śniadanie

Racuchy, jabłko i banan, kakao do picia (herbata dla alergików)

Mąka pszenna, jajka, drożdże, mleko 2%, jabłko, banan, kakao naturalne, herbata zwykła, cukier

1a, 3, 7

Zupa

Szczawiowa z jajkiem

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, szczaw, śmietana 30%, jajko, ziemniaki

9, 7, 3

II Danie

Ryż z jabłkami

Ryż biały, masło 82%, śmietana 18%, jabłka, cynamon, miód

7

Kompot

Owocowy

Owoce sezonowe, cukier

 

Podwieczorek

Arbuz

Arbuz

 

Wtorek

     

Śniadanie

Chleb pszenny z wędliną i ogórkiem zielonym, mleko do picia (herbata zwykła dla alergików)

Chleb pszenny, masło 82%, wędlina, ogórek zielony, mleko 2%, herbata zwykła, cukier

1a, 7

Zupa

Zacierkowa

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, zacierka jajeczna

1a, 3

II Danie

Sos mięsno- warzywny z kaszą bulgur, surówka z buraczków

Pierś z kurczaka, cebula, marchewka, seler, pietruszka, czosnek, przyprawy, olej rzepakowy, buraki czerwone, cytryna

 

Kompot

Owocowy

Owoce sezonowe, cukier

 

Podwieczorek

Jabłko

Jabłko

 

Środa

     

Śniadanie

Chałka z dżemem, kasza manna na mleku, jabłko, herbata do picia 

Chałka zdobna, masło 82%, kasza manna, mleko 2%, jabłko, herbata zwykła, cukier

1a, 3, 7

Zupa

Z białych warzyw z kaszą jaglaną

Wywar drobiowy, por, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, kalarepa, ziemniaki, kasza jaglana

9

II Danie

Naleśniki z dżemem

Mąka pszenna, jajka, mleko 2%, dżem truskawkowy

1a, 3, 7

Kompot

Owocowy

Owoce sezonowe

 

Podwieczorek

Arbuz

Arbuz

 

Czwartek

     

Śniadanie

Bułka wrocławska z serem żółtym i pomidorem, mleko do picia (herbata dla alergików)

Bułka wrocławska, masło 82%, ser żółty, pomidor, mleko 2%, herbata, cukier

1a, 7

Zupa

Krupnik

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy

9

II Danie

Potrawka z kurczaka z ziemniakami, marchewka z groszkiem

Pierś z kurczka, cebula, śmietana 30%, marchew, seler, pietruszka, groszek, masło 82%, czosnek

7

Kompot

Owocowy

Owoce Sezonowe

 

Podwieczorek

Banan

Banan

 

Piątek

     

Śniadanie

Kromka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem i ogórkiem zielonym, mleko do picia (herbata dla alergików)

Chleb pszenny, masło 82%, jajka, szczypiorek, ogórek zielony, mleko 2%, herbata zwykła, cukier

1a, 7, 3

Zupa

Ogórkowa

Wywar drobiowy, por, marchew, seler, pietruszka, natka, koper, sól, przyprawy, ogórek kiszony, śmietana 30%, ziemniaki

9, 7

II Danie

Placki ziemniaczane ze śmietaną

Ziemniaki, mąka pszenna, śmietana 18%, olej rzepakowy, cebula, czosnek

1a, 7

Kompot

Owocowy

Owoce sezonowe, cukier

 

Podwieczorek

Arbuz

Arbuz

 

 


 

 

 

UWAGA:

1. Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą zanieczyszczać wyroby gotowe: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki – niepotrzebne skreślić. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.

2. Z przyczyn obiektywnych i niezależnych jadłospis może ulec zmianie, zwłaszcza w zakresie podawanych warzyw i owoców oraz dań z nich przygotowywanych. Zmiany mogą dotyczyć również pieczywa.

3. Szczegółowy wykaz wszystkich składników produktów spożywczych i dań dostępny na życzenie u intendenta

 

 

 


 

 

 

 

                                                        

 

Załączniki:
Pobierz plik (alergeny_494bf.pdf)Wykaz alergenów[ ]337 kB
Pobierz plik (Wykaz alergenów w posiłkach.doc)Wykaz alergenów[ ]40 kB

Dla Nauczyciela

 





 



 




ZAJĘCIA Z PROJEKTU


 

 

 

 

-->