Stołówka

 

Stawki żywieniowe: cena obiadu w szkole i przedszkolu wynosi 4,00,

cena śniadania i koszt podwieczorku w przedszkolu wynosi 1,50

cena całodziennego  wyżywienia w przedszkolu - 7,00

 

 

 

                      JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLE

                       23.04.2018  -  27.04.2018

 

 

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

ŚNIADANIE :kakao na mleku, chleb, masło,wędlina wyrób własny, ketchup, herbata z cytryną, jabłko do chrupania

ALERGENY :1,6,7

OBIAD : barszcz biały na kiełbasie,  potrawka z kurczaka, ryż, surówka z ogórka kiszonego, kompot truskawka, owoc banan

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK :chałka z masłem,dżemem, herbata miętowa

ALERGENY :1,6,7

 

WTOREK 24.04.2018

ŚNIADANIE : kawa inka na mleku, chleb razowy , serek almette  ze szczypiorkiem, herbata owocowa

ALERGENY :1,6,7

OBIAD :zupa krupnik, spagetti, kompot z czarnej porzeczki, owoc winogron

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK wafle ryżowe,kisiel truskawkowy

ALERGENY :1,6,7

 

 

ŚRODA  25.04.2018

ŚNIADANIE : makaron literki na mleku,chleb z masłem ,ogórkiem i szczypiorkiem,herbata miętowa z cytryną

ALERGENY :1,67

OBIAD : zupa botwinkowa, naleśniki z pieczarkami, kompot z wiśni, jabłko

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK : sałatka owocowa, herbata owocowa

ALERGENY : brak

 

 

CZWARTEK  26.04.2018

ŚNIADANIE :kasza manna na mleku,chleb ze słonecznikiem, masło, ogórek , rzodkiewka, herbata z cytryną

ALERGENY :1,6,7

OBIAD : zupa szczawiowa z jajkiem, ryba po grecku, ziemniaki, kompot z wiśni,

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK :ciasto z jabłkami wyrób własny, herbata owocowa,

ALERGENY :1,6,7

 

 

PIĄTEK  27.04.2018

ŚNIADANIE : płatki kukurydziane na mleku, bułka wrocławska z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata miętowa

ALERGENY :1,6,7

OBIAD : zupa pomidorowa z ryżem, kluska śląska z boczkiem, kapusta zasmażana,

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK :kawa inka, bułka maślana,masło, dżem

ALERGENY : 1,6,7

 

 

 

 

 

 

 

                   JADŁOSPIS  SZKOŁA

               23.04.2018  -  27.04.2018

 

 

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018

OBIAD : barszcz biały na kiełbasie, potrawka z kurczaka, ryż, surówka z ogórka kiszonego, kompot truskawka

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

 

 

 

 

WTOREK 24.04.2018

OBIAD :zupa krupnik,spagetti, kompot z czarnej porzeczki

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

 

 

 

 

ŚRODA  25.04.2018

OBIAD : zupa botwinkowa,makaron z serem w polewie bananowej, kompot z wiśni

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

 

 

 

 

CZWARTEK  26.04.2018

OBIAD : zupa szczawiowa z jajkiem, ryba po grecku ziemniaki, kompot z wiśni,

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK  27.04.2018

OBIAD : zupa pomidorowa z ryżem, kluska śląska z boczkiem, kapusta zasmażana,

ALERGENY :1,3,6,7,9,10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

 

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem

 

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3. Jaja i produkty pochodne;

 

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem

 

7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą ), z wyjatkiem

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia

rolniczego,

 

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie, orzechy nerkowca , orzeszki pekan,orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy, orzechy makadamia lub orzechy a także produkty pochodne

 

9. Seler i produkty pochodne;

 

10. Gorczyca i produkty pochodne;

 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia

 

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne





-->