Stołówka

 

Stawki żywieniowe: cena obiadu w szkole i przedszkolu wynosi 4,00,

cena śniadania i koszt podwieczorku w przedszkolu wynosi 1,50

cena całodziennego  wyżywienia w przedszkolu - 7,00

 

                                                                                                                         

                                                                                     

    

 

 

 

 

 JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE OD 12.02.2018 DO 16..02.2018

 

PONIEDZIAŁEK 12.02.2018

 

ŚNIADANIE: kakao na mleku,bułka wrocławska z masłem i miodem,herbata z cytryną -  jabłko   do chrupania

ALERGENY :7,1,6

OBIAD: zupa żurek z kiełbasą i ziemniakami,łazanki,kompot  z truskawek

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

PODWIECZOREK: drożdżówka z serem,herbata owocowa

ALERGENY:1,

 

 

WTOREK 13..02.2018

 

ŚNIADANIE: kasza manna na  mleku,chleb z masłem i wędliną , pomidorem,herbata zwykła z cytryną i miodem, marchewka do chrupania,1,7,6

ALERGENY:1,7,6

OBIAD: zupa ogórkowa,kluska śląska w sosie myśliwskim surówka z kapusty pekińskie,i kompot z czarnej porzeczki ,owoc banan

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

PODWIECZOREK: kisiel z truskawek,wafle ryżowe

ALERGENY:1,7

 

 

ŚRODA 14.02.2018

 

ŚNIADANIE: płatki owsiane na mleku,bułka wrocławska,z serkiem almette i szczypiorek,herbata z cytryną,

ALERGENY:1,7,6

OBIAD :zupa koperkowa,gołąbki z pieczarkami w sosie pomidorowymi,ziemniaki kompot z jabłek, owoc pomarańcza

ALERGENY:1,3,6,7,9,10

PODWIECZOREK : drożdżówka z cynamonem,herbata owocowa

ALERGENY:1,7,6

 

 

CZWARTEK : 15.02.2018

 

ŚNIADANIE :kawa inka na mleku,chleb z masłem i ogórkiem zielonym,herbata zwykła z cytryną jabłko do chrupania

ALERGENY:1,6,7

OBIAD : zupa rosół z makaronem,udko pieczone,ziemniaki,surówka z sałaty lodowej,kompot  malinowy ,owoc kiwi

ALERGENY: 1,3,6,7,9,10,

PODWIECZOREK: rogaliki z nadzieniem,soczek kubuś

ALERGENY:1,7,6

 

 

 

PIĄTEK 16.02.2018

 

ŚNIADANIE : płatki kukurydziane na mleku,chleb z masłem,parówka z ketchupem,herbata z miodem i cytryną,

ALERGENY:1,6,7

OBIAD: zupa porowa,kotlet drobiowy,ziemniaki,marchew z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki, owoc kiwi

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

PODWIECZOREK : kawa inka,bułka maślana,masło

ALERGENY :1,7,6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS SZKOŁA OD 12.02.2018 DO 16..02.2018

 

 

PONIEDZIAŁEK 12.02.2018

OBIAD: zupa żurek z kiełbasą i ziemniakami,łazanki,kompot  z truskawek

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

 

 

WTOREK 13..02.2018

OBIAD: zupa ogórkowa, kluska śląska w sosie myśliwskim , surówka z kapusty pekińskiej, kompot z czarnej porzeczki

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

 

 

ŚRODA 14.02.2018

OBIAD :zupa koperkowa,gołąbki z pieczarkami w sosie pomidorowym, ziemniaki,kompot z jabłek,

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

 

 

 

 

CZWARTEK : 15.02.2018

OBIAD : zupa rosół z makaronem,udko pieczone,ziemniaki,surówka z sałaty lodowej,kompot  malinowy

ALERGENY: 1,3,6,7,9,10,

 

 

 

 

PIĄTEK 16.02.2018

OBIAD: zupa porowa , kotlet drobiowy,ziemniaki,marchew z groszkiem, kompot z czarnej porzeczki,

ALERGENY:1,3,6,7,9,10,

 

 

 

 

 

 

 

 

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

 

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem

 

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

 

3. Jaja i produkty pochodne;

 

4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:

a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;

b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;

 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

 

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem

 

7. Mleko i produkty pochodne, (łącznie z laktozą ), z wyjatkiem

a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia

rolniczego,

 

8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe , orzechy włoskie, orzechy nerkowca , orzeszki pekan,orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy, orzechy makadamia lub orzechy a także produkty pochodne

 

9. Seler i produkty pochodne;

 

10. Gorczyca i produkty pochodne;

 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;

 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia

 

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne





-->